Tendințe în Marketing pentru 2024

Tendințe în Marketing pentru 2024

Publicat de: Mihai Mariș

2 Feb 2024

Tendințe în Marketing pentru 2024
38:42

Odată cu intrarea în 2024, ne așteptăm la transformări semnificative în ceea ce privește marketingul, iar dacă activezi în acest domeniu, cu siguranță nu vrei să rămâi în urmă.

În acest articol te vom ghida prin tendințele din acest an și îți vom dezvălui strategiile care vor îmbunătăți modul în care te conectezi cu audiența ta, eficientizezi operațiunile și asiguri succesul pe termen lung pentru companie.

De la puterea inteligenței artificiale în crearea de conținut, până la o retenție mai bună a clienților prin nurturing, îți vom dezvălui trendurile care pot transforma modul în care faci marketing în 2024.

Crearea de conținut cu ajutorul inteligenței artificiale

Nu e nevoie să precizăm că AI este subiectul momentului - un simplu scroll pe LinkedIn ar trebui să fie suficient pentru a realiza că toată lumea depune eforturi pentru a integra inteligența artificială în fluxurile și procesele de lucru. Marketingul nu face excepție, așa că deschidem lista noastră de tendințe pentru 2024 cu probabil cea mai importantă: crearea de conținut cu ajutorul AI.

Conținutul de calitate se află în centrul Inbound Marketing, așa că este important să te ocupi de această latură a promovării într-un mod strategic, pentru a obține rezultatele dorite din campanii. Așadar, nu ne referim la copy-paste din articolele oferite de ChatGPT, dar există câteva situații în care inteligența artificială te poate ajuta:
 • Reformularea unei fraze care nu sună bine ori de câte ori o modifici
 • Schimbarea tonului unui text scris pentru a se adresa diferitelor audiențe
 • Crearea de iterații pentru reclame sau subject lines pentru teste A/B
 • Outline al articolelor sau conținutului premium
 • Optimizarea textului pentru motoarele de căutare
 • Cercetarea subiectelor
 • Crearea unui plan de conținut

Unul dintre cele mai bune instrumente pentru generarea de conținut este ChatGPT, în special versiunile plătite. Cu toate acestea, este extrem de important să evaluezi scrisul și să faci modificările necesare atunci când este nevoie.

"Atunci când folosești IA pentru crearea de conținut, magia constă în combinarea eficienței cu creativitatea umană. Utilizează instrumente AI precum ChatGPT pentru schițe inițiale și experimentarea tonului, dar adaugă întotdeauna vocea și insight-urile distinctive ale brandului tău. Această combinație asigură un conținut eficient, autentic și captivant."

Recomandări personalizate de conținut

O altă tendință care se va remarca în 2024 este utilizarea strategică a datelor și algoritmilor pentru a oferi recomandări personalizate de conținut. Aici vorbim despre înțelegerea preferințelor utilizatorilor la un nivel granular, îmbunătățind experiența lor generală și, în cele din urmă, stimulând implicarea. Așa cum crearea de conținut cu ajutorul IA a revoluționat strategiile de marketing, recomandările personalizate de conținut sunt la fel de importante, punând în prim-plan focusul pe utilizator.

Folosind analiza datelor, poți să explorezi în profunzime comportamentele și preferințele audienței tale. Mai mult, poți crea recomandări de conținut personalizate, asigurându-te că fiecare interacțiune cu utilizatorul are semnificație și relevanță. Fie că faci parte dintr-o companie B2C în domeniul comerțului electronic sau o întreprindere B2B care dorește să îmbunătățească implicarea clienților, această tendință furnizează o unealtă puternică pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului și a promova conexiuni durabile.

Cum să folosești recomandările personalizate de conținut:
 • Creează studii de caz și whitepapers relevante, bazate pe modelele de utilizare ale clienților.
 • Folosește sugestii personalizate de cursuri în funcție de obiectivele de dezvoltare profesională ale utilizatorului și tendințele din industrie.
 • Utilizează conținut vizual precum infografice și imagini personalizate în email marketing și pe platformele de socializare, adaptate pentru a reflecta interacțiunile anterioare ale utilizatorului și preferințele exprimate.
 • Scrie postări de blog relevante și creează webinarii adaptate rolului, industriei și provocărilor specifice ale utilizatorilor.
 • Creează conținut video personalizat care abordează nevoile specifice ale potențialului client, interesele sau întrebările frecvente. Personalizează clipurile  pentru a se potrivi preferințelor individuale descoperite prin analiza datelor.
 • Oferă perspective și rapoarte de cercetare personalizate bazate pe portofoliul de investiții și interesele de piață ale consumatorilor.
 • Dezvoltă briefing-uri zilnice personalizate pentru profesioniști, concentrându-te pe teme relevante pentru sectorul și interesele lor.
 • Creează active de conținut, cum ar fi infografice și ghiduri, bazate pe performanța campaniilor anterioare și demografia audienței.
 • Folosește strategii de optimizare și cele mai bune practici pentru utilizatori, bazate pe date în timp real și benchmark-urile industriei.

"În 2024, excelează în recomandările personalizate de conținut prin combinarea insight-urilor din date cu o înțelegere profundă a audienței. Analizează informațiile pentru a descoperi preferințele clienților, apoi creează conținut adaptat în mod unic pentru ei. Această abordare personalizată îmbunătățește parcursul utilizatorului, oferind o experiență de brand mai captivantă și mai relevantă."

Hiperpersonalizarea în email marketing

Această tehnică depășește personalizarea standard și implică utilizarea detaliată a informațiilor despre client pentru a crea email-uri extrem de direcționate și relevante pentru fiecare abonat. Asemănător unui costum care se potrivește perfect, hiperpersonalizarea asigură un conținut care se aliniază perfect cu preferințele și comportamentele individuale ale publicului tău.

Esența acestei tendințe constă în transformarea comunicării prin email într-o călătorie personalizată. Astfel, fiecare interacțiune cu brandul tău devine mai semnificativă și captivantă.

Cum să implementezi hiperpersonalizarea:
 • Utilizează informațiile detaliate ale clienților pentru a segmenta listele tale de email în funcție de preferințe, comportamente și demografie.
 • Creează mesaje personalizate care abordează nevoile și interesele unice ale fiecărui segment.
 • Testează diferite tehnici de personalizare, cum ar fi conținutul dinamic, subiecte personalizate și oferte adaptate, pentru a identifica ce rezonează cel mai bine cu publicul tău.

Descoperă 17 tehnici utile de e-mail marketing - cum te asiguri că obții cele mai bune rezultate.

"În 2024, îmbunătățește-ți strategia de email marketing prin hiperpersonalizare. Folosește informații detaliate pentru a adapta conținutul la interesele unice ale fiecărui abonat, pentru a trimite emailuri personalizate. Această abordare îmbunătățește implicarea și consolidează loialitatea față de brand prin comunicare profund relevantă."

Automatizarea Marketingului și Lead Nurturing cu HubSpot
Automatizarea marketingului în HubSpot te împuternicește să întreții relații semnificative cu lead-urile tale. Iată cum HubSpot îmbunătățește eforturile tale de nurturing:
 • Proiectează fluxuri de lucru personalizate care răspund dinamic la fiecare călătorie unică a cumpărătorului, asigurând engagement personalizat și la timp.
 • Folosește sistemul de lead scoring din HubSpot pentru a prioritiza și segmenta lead-urile în funcție de interacțiunile și nivelul de engagement, permițând o comunicare mai țintită.
 • Configurează campanii automate de email declanșate de acțiuni sau repere specifice, oferind prospecților mesaje oportune și relevante pe tot parcursul călătoriei lor.
 • Valorifică analiza oferită de HubSpot pentru a obține insight-uri valoroase despre comportamentul lead-urilor, permițând o rafinare și optimizare continuă a strategiilor de nurturing.
 • Folosind procese automate și construiește relații semnificative cu lead-urile, ghidându-le cu ușurință prin pâlnia de vânzare.
 • Automatizarea marketingului în HubSpot este cheia pentru a stimula conversiile. HubSpot te ajută să menții lead-urile implicate, informându-le și îndreptându-le spre puncte de conversie, prin interacțiuni personalizate și automate.

 

Descoperă 7 metode pentru a implementa o strategie reușită de lead nurturing.

Automatizarea marketingului cu ajutorul inteligenței artificiale

Rolul inteligenței artificiale (IA) în marketing automation devine central în 2024. Automatizarea marketingului cu ajutorul IA valorifică puterea acestei tehnologii pentru a eficientiza și îmbunătăți diverse sarcini de marketing și procese decizionale.

De la crearea de conținut captivant până la segmentarea precisă și targetarea clienților, IA redefinește modul în care poți aborda strategiile de marketing.

Implementarea instrumentelor AI este cheia care te ajută să deblochezi eficiența în ceea ce privește fluxurile de lucru de marketing. Poți să te concentrezi pe domenii în care IA aduce valoare semnificativă, cum ar fi crearea de conținut personalizat, analizele predictive și segmentarea clienților. Adoptarea acestei tendințe optimizează eforturile de marketing și permite o abordare mai personalizată și orientată către client, îndeplinind așteptările în evoluție ale consumatorilor.

Transformă-ți strategia de Lead Nurturing cu ajutorul Marketing Automation.

Instrumente de Automatizare a Marketingului cu IA de la HubSpot:

Marketing Hub:
 • Content Assistant across landing pages, social, marketing email
 • AI email subject line generator
 • Social post captions & BlogBlog post summaries into social

 

Sales Hub:
 • AI sales forecasts
 • Predictive deal health scores
 • Content assistant in Gmail, Outlook, and mobile

 

Service Hub:
 • AI Chatbots
 • Content Assistant in Inbox
 • Content Assistant in Knowledge Base
 • Conversations Summary

 

CMS Hub:
 • AI website builder
 • Content Assistant for website pages and BlogBlog
 • Image generation
 • AI-generated social copy within the blog editor
 • AI blog title generator

 

ChatSpot:
 • A free AI-powered assistant combining ChatGPT with unique data sources, including the HubSpot CRM

Vezi cum urmărești performanța campaniilor tale de marketing în HubSpot.

"IA în marketing depășește eficiența; În acest caz, vorbim despre precizie și creativitate. Concentrează-te pe utilizarea IA pentru previziuni și conținut hiperpersonalizat. Este crucial să înțelegi preferințele consumatorilor și să rămâi înaintea tendințelor emergente. Scopul este integrarea IA pentru a completa creativitatea umană, creând o sinergie care conduce la strategii inovatoare de marketing."

Depistarea tendințelor și analiza datelor

Analiza avansată a datelor îți permite să explorezi în profunzime tendințele de pe piață și comportamentul consumatorilor. Prin exploatarea puterii datelor, poți obține insights valoroase în modele emergente, împuternicindu-te să anticipezi schimbări pe piață și să-ți ajustezi proactiv strategiile.

Trebuie să investești în instrumente de analiză de ultimă generație și să aloci resurse pentru monitorizarea și analizarea continuă a datelor de pe piață pentru a rămâne în fața competiției. Cheia constă în agilitate – abilitatea de a răspunde rapid la tendințele emergente, asigurându-te că poți supraviețui și prospera într-un mediu în care adaptabilitatea este crucială.

Iată cum poți depista tendințele cu ajutorul analizei datelor în piața B2B:
 • Poți identifica tehnologii emergente prin analiza datelor și să-ți ajustezi planul de dezvoltare a produselor în consecință.
 • Prin analiza datelor de pe piață, poți anticipa schimbări în tendințele de investiții, facilitând ajustări strategice ale portofoliilor de clienți.
 • Poți valorifica insight-urile din date pentru a identifica cerințele pieței și pentru a optimiza ofertele de produse și gestionarea lanțului de aprovizionare.
 • Analiza datelor îți permite să anticipezi schimbările în costurile materiilor prime și să ajustezi strategiile de preț pentru a menține competitivitatea.
 • Instrumentele de depistare a tendințelor te pot ajuta să identifici provocări emergente în diverse industrii, permițându-ți să ajustezi proactiv serviciile de consultanță.
 • Poți îmbunătăți ofertele de servicii prin analiza feedback-ului clienților și a tendințelor din industrie.
 • Monitorizarea datelor privind performanța conținutului și engagementul publicului te poate ajuta să-ți adaptezi strategia de conținut și să rămâi relevant în peisajul digital în continuă evoluție.

"Atunci când dorești să depistezi trendurile, este important să te concentrezi pe calitatea insight-urilor în detrimentul cantității de date pe care le ai la dispoziție. Privește dincolo de tendințele evidente și explorează comportamentele subtile ale consumatorilor. Agilitatea este cheia, dar trebuie susținută de o înțelegere profundă a datelor pentru a creiona strategii acționabile. Scopul este să valorifici datele pentru previziuni, nu doar rapoarte."

Community platforms

2024 marchează o schimbare semnificativă în direcția strategiilor de marketing digital către cele bazate pe comunitate. Platformele comunitare sunt instrumente puternice care oferă brandurilor oportunitatea să se conecteze, să se implice și să construiască relații durabile cu audiența lor.

Cum să folosești o platformă comunitară în 2024:
 • Creează un spațiu dedicat unde audiența ta poate să interacționeze, cum ar fi un forum sau un grup pe social media, și încurajează discuțiile și partajarea de conținut exclusiv pentru a stimula un sentiment de apartenență.
 • Încurajează membrii comunității să-și împărtășească experiențele și conținutul și promovează acest conținut pe platformele tale pentru a crește engagementul și încrederea.
 • Oferă acces timpuriu la produse noi, reduceri exclusive sau informații membrilor comunității și organizează sesiuni de întrebări și răspunsuri, webinarii sau discuții live cu experți din compania ta.
 • Folosește insight-urile din date pentru a înțelege preferințele comunității, personalizează interacțiunile, adresează-te membrilor comunității pe nume și răspunde postărilor pentru a construi conexiuni personale.
 • Încurajează membrii să se ajute reciproc, să îmbunătățească sentimentul de comunitate și să organizeze întâlniri virtuale sau evenimente de networking pentru a consolida legăturile.
 • Caută și acționează regulat feedback-ul din partea comunității  și utilizează insight-urile din aceste discuții pentru a îmbunătăți produsele și serviciile.


"În 2024, succesul în marketingul digital depinde de capacitatea ta de a construi și îngriji o comunitate vibrantă. Începe prin a crea o platformă dedicată unde publicul tău poate interacționa pe baza intereselor și experiențelor comune. Oferă-le conținut exclusiv și interacțiuni personalizate. Amintește-ți, o comunitate puternică generează loialitate față de brand și devine o sursă valoroasă de insights și feedback. Investește în comunitatea ta, iar aceasta va deveni cel mai puternică avocat a brandului tău."

Interacțiuni cu clienții și marketing conversațional bazat pe inteligență artificială

Adoptarea inteligenței artificiale prin intermediul chatbots și asistenților virtuali revoluționează comunicarea personalizată în timp real cu clienții. Această tendință te ajută să creezi experiențe interactive și fără efort, care îmbunătățesc satisfacția clienților și cresc engagementul și vânzările.

Te încurajăm să implementezi instrumente bazate pe AI care îmbunătățesc interacțiunile cu clienții. Cheia este asigurarea unei integrări fără probleme în platformele existente de servicii pentru clienți, permițând acestor instrumente să funcționeze armonios și să escaladeze problemele complexe către reprezentanți umani, atunci când este necesar. Pe măsură ce întreprinderile B2B recunosc din ce în ce mai mult importanța comunicării personalizate, interacțiunile cu clienții bazate pe AI devin o piatră de temelie în îmbunătățirea experienței generale.

Cum poți să aplici această strategie în sectorul B2B:
 • Poți implementa un chatbot AI pe website-ul companiei tale pentru a asista clienții în navigarea prin caracteristicile complexe ale software-ului pe care îl oferi.
 • Valorifică asistenții virtuali pentru a răspunde imediat la întrebările clienților cu privire la suportul tehnic și gestionarea proiectelor.
 • Integrează instrumente de interacțiune cu clienții bazate pe AI pentru a ușura comunicarea referitoare la urmărirea transporturilor, actualizările privind livrarea și optimizarea lanțului de aprovizionare.
 • Folosește chatbots pentru a ajuta cumpărătorii să găsească produse specifice, oferind recomandări personalizate bazate pe istoricul lor de achiziții.
 • Utilizează asistenții virtuali pentru a ghida clienții în procesul de acomodare, asigurând o tranziție lină și furnizarea de servicii personalizate.
 • Implementează marketingul conversațional prin chatbots AI pentru a dezvolta lead-uri, a răspunde la întrebări tehnice și a facilita demonstrații de produse.


"AI în interacțiunile cu clienții nu se rezumă doar la automatizare, ci se referă la personalizare la scară largă. Pentru a excela, concentrează-te pe instruirea AI cu informații specifice ale afacerii tale și date ale clienților. Acest lucru transformă AI-ul dintr-un instrument de bază într-un activ important de engagement, oferind soluții personalizate și insights în comportamentul clienților. Scopul nu este să înlocuiești contactul uman, ci să-l îmbunătățești, asigurându-te că fiecare client se simte înțeles în mod unic."

Account Based Marketing la scară largă

În 2024, ABM se desprinde de asocierea tradițională cu vânzările la nivel de întreprindere și evoluează pentru a răspunde nevoilor afacerilor de toate dimensiunile.

Această abordare strategică de marketing implică adaptarea campaniilor direct către conturi specifice sau segmente de clienți, tratând fiecare dintre acestea ca pe o piață distinctă. ABM se extinde dincolo de întreprinderile mari și vizează și firmele B2B mici și mijlocii.

Pentru a valorifica această tendință, te încurajăm să identifici conturile cheie cu o probabilitate mare de conversie și să adaptezi strategiile de marketing în consecință, indiferent de dimensiunea lor.

Această abordare personalizată asigură o alocare eficientă a resurselor, deoarece te vei concentra pe conturile de mare valoare pentru un impact maxim. Pe măsură ce ABM devine mai accesibil pentru afaceri de toate dimensiunile, această strategie stimulează relații mai solide cu clienții și te ajută să generezi campanii de marketing de succes și bine direcționate.

Ghidul tău pentru Account Based Marketing (ABM).

Cum îți poți îmbunătăți eforturile de marketing B2B cu o strategie ABM:
 • Adaptează campaniile de marketing la întreprinderi mici și mijlocii, abordând preocupările specifice din industriile lor.
 • Folosește o abordare ABM pentru a viza comercianții cu amănuntul, oferind promoții personalizate în funcție de istoricul lor de achiziții.
 • Concentrează-te pe IMM-uri cu nevoi specializate de software, creând conținut personalizat care se adresează direct provocărilor lor unice.
 • Adoptă o abordare ABM pentru a targeta cerințele individuale de expediere și optimizare a lanțului de aprovizionare ale întreprinderilor mici.
 • Folosește ABM pentru a interacționa cu companii mici de producție, oferind soluții personalizate pentru optimizarea proceselor.


"ABM nu mai este folosit este exclusiv pentru întreprinderi mari. Concentrează-te pe înțelegerea nevoilor unice ale fiecărui cont, indiferent de dimensiunea lor. Această personalizare te ajută să construiești relații de impact și să transformi marketingul în conversații personalizate."

Reducerea decalajelor prin alinierea vânzărilor și a marketingului

Această tendință subliniază importanța dezvoltării unei colaborări fără probleme între echipele de vânzări și marketing, în special în contextul Marketingului Bazat pe Conturi (ABM).

Scopul este de a te asigura că ambele echipe vor lucra bine împreună, creând strategii și mesaje coezive, care rezonează în mod constant pe parcursul călătoriei clienților.

Cultivă comunicarea și colaborarea regulate între echipele de vânzări și marketing pentru a implementa cu succes această tendință. Accentul se pune pe alinierea obiectivelor, conturilor țintă și strategiilor de conținut pentru a crea o abordare unitară. Atunci când echipele de vânzări și marketing lucrează împreună, eliminând silozurile și partajând insights în mod fluent, se îmbunătățește experiența clienților și se maximizează impactul inițiativelor strategice.

Vezi cum te ajută HubSpot să aliniezi procesele dintre marketing și vânzări.

Iată câteva exemple despre cum poți elimina divergența dintre vânzări și marketing, relevante pentru piața B2B:
 • Asigură alinierea vânzărilor și marketingului prin identificarea și prioritizarea comună a conturilor țintă pentru abordare personalizată.
 • Stimulează colaborarea dintre echipe pentru a crea mesaje coezive pentru a comunica în sectoare specifice.
 • Unifică eforturile de vânzări și marketing pentru a viza conturi cheie în industria dorită, aliniind strategiile pentru o abordare optimă.
 • Accentuează alinierea prin coordonarea eforturilor echipelor de vânzări și marketing pentru a aborda nevoile unice ale clienților.
 • Stimulează comunicarea și aliniază strategiile pentru a interacționa cu furnizorii specifici și pentru a îmbunătăți călătoria clienților.
 • Asigură colaborarea dintre vânzări și marketing pentru a viza distribuitorii, creând conținut și mesaje personalizate pentru un lead nurturing eficient.


"Alinierea dintre vânzări și marketing poate avea beneficii incredibile. Prioritizează comunicarea deschisă, obiectivele comune și strategiile unite. Această sinergie îmbunătățește experiențele clienților și maximizează impactul eforturilor tale de marketing."

Campanii Omnichannel

În 2024, campaniile omnichannel se află la apogeul eficacității strategiilor de marketing. Aceste campanii integrează canale precum PPC , inbound marketing, social media, e-mail și altele pentru a crea o experiență unificată și personalizată pentru fiecare client în parte.

Iată câteva strategii pentru implementarea campaniilor omnichannel în 2024:
 • Asigură-te că mesajele și vocea brandului sunt consistente pe PPC, social media, e-mail și alte platforme, adaptând mesajul pentru a se potrivi punctelor forte unice și publicului fiecărui canal.
 • Combină campaniile PPC cu eforturile organice de inbound marketing pentru o abordare echilibrată și folosește datele din PPC pentru a informa și rafina conținutul.
 • Utilizează datele despre clienți pentru a personaliza mesajele și ofertele pe toate canalele și segmentează publicul în funcție de comportamentul și preferințele lor, pentru comunicări direcționate.
 • Încurajează interacțiunea cu brandul pe mai multe platforme. Folosește social media pentru a direcționa traficul către blogul sau site-ul companiei și e-mailurile de marketing pentru a evidenția conținutul de pe platformele sociale.
 • Asigură-te că tot conținutul campaniei este compatibil cu dispozitivele mobile, având în vedere predominanța utilizării lor. Optimizează pentru SEO local în PPC și căutarea organică, în special pentru afacerile cu prezență fizică.
 • Folosește chatbots și AI pentru servicii personalizate de relații cu clienții pe diferite platforme.


"În 2024, cheia pentru campaniile omnichannel eficiente stă în integrare și personalizare. Începe prin crearea unui mesaj de brand consecvent și captivant pe toate platformele, de la PPC la canalele de marketing inbound. Folosește puterea datelor pentru a oferi experiențe personalizate și nu ezita să incorporezi tehnologii emergente pentru a adăuga o notă distinctivă campaniilor. Abordarea omnichannel este despre crearea unei călătorii coezive pentru clienții tăi, indiferent unde interacționează cu brandul."

Analiza predictivă pentru lead scoring

Această metodologie valorifică puterea analizei predictive pentru a atribui scoruri leadurilor în funcție de probabilitatea lor de conversie, oferind echipelor de vânzări insights prețioase pentru prioritizarea strategică.

Imaginează-ți un scenariu în care o companie de tehnologie integrează analiza predictivă în sistemul său CRM, acordând scoruri leadurilor pe baza unor date cuprinzătoare, inclusiv metrici de implicare, comportamentul de cumpărare anterior și informații demografice.

Această strategie simplifică procesul de prioritizare a leadurilor și dotează echipele de vânzări cu o abordare bazată pe date pentru a-și concentra eforturile asupra leadurilor cu cel mai mare potențial de conversie.

Implementează un sistem de analiză predictivă adaptat industriei și publicului tău. Cheia constă în aplicarea tehnologiei și formarea echipelor de vânzări pentru a interpreta și utiliza eficient scorurile leadurilor.

Acest lucru îi împuternicește pe reprezentanții de vânzări să-și prioritizeze eforturile de comunicare, să-și adapteze strategiile și să genereze interacțiuni mai semnificative cu leadurile cu un potențial ridicat.

Vezi cum realizezi un sistem eficient de scoring pentru generarea leadurilor calificate.

Greșeli comune de Lead Scoring și cum să le eviți.

Iată câteva sfaturi despre cum să realizezi scoringul leadurilor prin analiza predictivă:
 • Folosește analiza predictivă pentru a acorda scoruri în funcție de implicarea leadurilor în videoclipurile demo, interacțiunile pe site și răspunsurile la e-mailurile de marketing.
 • Integrează analiza predictivă în CRM pentru a evalua leadurile din sectoarele dorite, luând în considerare amploarea proiectului, tendințele din industrie și colaborările anterioare cu clienții.
 • Utilizează analiza predictivă pentru a acorda scoruri leadurilor în domeniul managementului lanțului de aprovizionare, luând în considerare factori precum volumul comenzilor, frecvența și reactivitatea.
 • Adoptă analiza predictivă pentru scorul leadurilor, făcând evaluări pe baza istoricului de cumpărări, interacțiunilor pe site și modelelor de cumpărare specifice industriei.
 • Implementează analiza predictivă pentru scorul leadurilor, luând în considerare factori precum implicarea cu conținutul, interacțiunile pe social media și răspunsul la campanii personalizate.


"Poți atribui scoruri leadurilor pe baza probabilității lor de conversie prin valorificarea analizei predictive. Această abordare simplifică prioritizarea, permițând echipelor de vânzări să se concentreze pe leadurile cu potențial ridicat. Pentru a reuși, adaptează analiza predictivă industriei tale și asigură-te că echipele de vânzări sunt pregătite să interpreteze și să utilizeze eficient scorurile."

Datele de Intenție (ABM)

Datele de intenție în cadrul ABM implică folosirea semnalelor comportamentale pentru a distinge momentul în care conturile țintă cercetează activ sau iau în considerare o achiziție. Această abordare strategică îți permite să identifici momentele precise în care clienții potențiali manifestă semne de intenție de cumpărare.

Imaginează-ți un scenariu în care un furnizor de soluții de securitate cibernetică pentru sectorul B2B utilizează datele de intenție pentru a identifica organizațiile care cercetează activ soluții de securitate online. Având aceste informații, furnizorul adaptează campanii specifice ABM pentru a atrage acești clienți potențiali cu conținut relevant și la timp, creând o interacțiune personalizată și de impact, care se aliniază cu parcursul potențialului cumpărător.

Implementează instrumente care pot monitoriza semnalele care indică intenția de cumpărare. Cheia constă în adaptarea eforturilor ABM, asigurându-te că strategiile de conținut și de comunicare sunt ajustate fin pentru a atrage conturile țintă în momentele potrivite. Prin alinierea eforturilor de marketing cu semnalele comportamentale ale potențialilor clienți, poți îmbunătăți semnificativ eficacitatea inițiativelor tale ABM.

Cum să utilizezi datele de intenție în eforturile ABM:
 • Investește în instrumente și platforme fiabile pentru a monitoriza semnalele online și comportamentele care indică o posibilă intenție de cumpărare.
 • Stabilește clar semnalele comportamentale specifice care se aliniază cu intenția de cumpărare pentru industria și publicul țintă.
 • Asigură o integrare fără probleme a instrumentelor de date de intenție cu sistemul de gestionare a relațiilor cu clienții (CRM) și sistemele de automatizare a marketingului pentru o vedere unitară a activităților potențialilor clienți.
 • Utilizează aceste date pentru a identifica acele conturi cheie care cercetează activ sau manifestă interes pentru produse sau servicii similare cu ale tale.
 • Alege conturile în funcție de intensitatea semnalelor de intenție, concentrându-ți eforturile asupra celor care demonstrează semnale mai puternice de interes.
 • Creează conținut și mesaje personalizate adaptate la nevoile și interesele specifice indicate de datele de intenție ale conturilor țintă.
 • Eforturile ABM trebuie aliniate cu parcursul cumpărătorului, furnizând conținut și interacțiuni relevante pentru etapa de cercetare sau considerare indicată de datele de intenție.
 • Promovează colaborarea între echipele de vânzări și marketing pentru a asigura o transmitere fără probleme a leadurilor identificate prin datele de intenție, permițând o abordare unitară și coordonată.
 • Programează strategic eforturile de comunicare, contactând conturile cu intenție ridicată în momentul în care interesul lor este la cote maxime, maximizând șansele de engagement.
 • Măsoară continuu eficacitatea campaniilor ABM alimentate de datele de intenție. Analizează rezultatele pentru a rafina strategiile și îmbunătăți orientarea viitoare.
 • Iterează abordarea în funcție de informațiile obținute din datele de intenție. Optimizează strategiile ABM pentru a se adapta la schimbările în comportamentul cumpărătorilor și dinamica pieței.


"Utilizând semnalele comportamentale, poți identifica momentul în care potențialii clienți iau în considerare activ o achiziție. Pentru a excela, investește în instrumente de date de intenție care monitorizează semnalele de cumpărare și adaptează campaniile ABM pentru interacțiuni personalizate și la timp. Alinierea marketingului cu comportamentul cumpărătorului sporește eficacitatea inițiativelor ABM."

Retenția clienților prin customer nurturing

Această abordare strategică se concentrează pe cultivarea relațiilor pe termen lung prin furnizarea constantă de valoare și suport personalizat clienților existenți.

Pentru a implementa eficient această tendință, trebuie să adopți o abordare proactivă și personalizată în ceea ce privește client nurturing. Acest lucru include comunicare regulată, resurse adaptate și suport dedicat pentru a consolida value proposition și pentru a aprofunda conexiunea clienților cu brandul.

Prin prioritizarea satisfacției și angajamentului, îți poți păstra baza de clienți și poți dezvolta loialitate și susținere în comunitatea existentă.

Vezi care este diferența dintre Buyer’s Journey & Customer Journey - de la dorință la achiziție și renewal.

Cum să păstrezi clienții prin nurturing? Iată câteva exemple relevante pentru piața B2B:
 • Implementează un program de client nurturing, oferind acestora informații regulate despre industrie, ateliere și consultări personalizate.
 • Stimulează loialitatea clienților prin ședințe personalizate de onboarding, webinarii de formare continuă și manageri dedicati succesului clienților.
 • Implementează o strategie proactivă de client nurturing, verificând periodic starea acestora, oferind previzualizări exclusive ale soluțiilor viitoare și furnizând suport cu timp de răspuns rapid.
 • Îmbunătățește retenția clienților prin livrarea de conținut personalizat cu privire la actualizări, tendințe în industrie și servicii de consultanță adaptate pentru a satisface nevoile specifice lor.
 • Asigură loialitatea clienților printr-un program de nurturing care include ședințe personalizate de planificare, insight-uri de piață și consultații proactive.
 • Prioritizează client nurturing oferind reduceri exclusive, recomandări personalizate de produse și manageri de cont dedicați pentru a răspunde nevoilor individuale ale acestora.


"Retenția clienților prin nurturing se referă la construirea unor relații de durată. Pentru a face ca această tendință să funcționeze, concentrează-te pe îngrijirea proactivă și personalizată, cu o comunicare constantă și resurse adaptate. Prioritizează satisfacția clienților pentru a dezvolta loialitate și susținere în comunitate, asigurând parteneriate pe termen lung."

SEO

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) continuă să fie o piatră de temelie a marketingului digital, iar evoluția constantă a algoritmilor, comportamentului utilizatorilor și tehnologiei îl menține în fruntea strategiilor de marketing.

Iată cum să valorifici tendințele SEO în 2024:

Concentrează-te pe experiența utilizatorului (UX):
 • Implementează un design axat pe mobil, deoarece tot mai mulți utilizatori accesează web-ul prin astfel de dispozitive.
 • Îmbunătățește viteza de încărcare a site-ului pentru a crește implicarea utilizatorilor și a reduce ratele de respingere.
 • Asigură o navigare ușoară și o lizibilitate bună pentru a păstra interesul vizitatorilor.

 

Optimizare pentru căutarea vocală:
 • Optimizează pentru cuvinte cheie și expresii conversaționale, deoarece căutările vocale sunt mai lungi și naturale.
 • Include strategii de SEO local, deoarece multe căutări vocale sunt locale.
 • Structurează conținutul cu întrebări frecvente și tonuri conversaționale pentru a se potrivi cu interogările căutării vocale.

 

SEO ghidat de Inteligență Artificială (AI):
 • Folosește instrumente AI pentru cercetarea cuvintelor cheie și analiza tendințelor.
 • Utilizează analiza predictivă pentru a înțelege comportamentul utilizatorului și a ajusta conținutul în consecință.
 • Automatizează sarcinile rutine de SEO pentru eficiență și concentrează-te pe aspectele creative.

 

SEO pentru video:
 • Integrează conținut video pe măsură ce devine mai prezent în rezultatele căutărilor.
 • Utilizează titluri și descrieri bogate în cuvinte cheie pentru videoclipuri.
 • Încorporează videoclipuri pe paginile site-ului pentru a crește timpul petrecut și engagementul.

 

Principiul E-E-A-T (Experiență, Expertiză, Autoritate, Încredere):
 • Creează conținut de înaltă calitate, bine cercetat, care stabilește expertiza și autoritatea mărcii tale.
 • Asigură-te că oferi conținut de încredere, citând surse fiabile și oferind informații precise.
 • Încurajează conținutul generat de utilizator, cum ar fi recenzii și mărturii, pentru a spori încrederea.
 • Featured snippets și rich results:
 • Vizează featured snippets prin furnizarea de răspunsuri directe și concise în conținutul de pe website.
 • Folosește structured data markup pentru a ajuta motoarele de căutare să înțeleagă și să afișeze conținutul în rich results.


"Concentrează-te pe ceea ce contează cel mai mult - experiența superioară a utilizatorilor. Investește în cercetarea profundă a cuvintelor cheie și analizele ghidate de AI. Prioritizează optimizarea pentru mobil și căutarea vocală și nu subestima puterea conținutului video. Mai presus de toate, amintește-ți că partea centrală a SEO este conținutul de înaltă calitate. Această abordare îmbunătățește poziționarea în motoarele de căutare și consolidează imaginea mărcii tale ca lider de încredere în industrie."


Este evident că 2024 este marcat de inovație, adaptabilitate și abilități strategice.

Înțelegând impactul transformator al inteligenței artificiale în crearea de conținut, subtilitățile client retention prin nurturing și importanța alinierii eforturilor de vânzări și marketing, vei fi bine pregătit să navighezi cu încredere peisajul marketingului în continuă schimbare.

Anul 2024 aduce promisiuni pentru cei pregătiți să îmbrățișeze schimbarea și să capitalizeze tendințele emergente.

Solicită un demo pentru afacerea ta

Descarcă studiul