Studiu de caz RE/MAX Romania

Creștere cu 120% a numărului de leaduri prin inbound marketing și HubSpot

Despre RE/MAX

RE/MAX este franciza imobiliară nr. 1 în lume, având peste 8000 birouri în lume și 125 000 agenți în 100 de ţări. În România, RE/MAX a luat naştere în 2006, iar odată cu preluarea managementului regional, în 2013, reţeaua RE/MAX s-a dezvoltat pe principii sănătoase, având în 2019 peste 50 birouri și 400 agenți în România.

Franciza RE/MAX este un sistem care arată antreprenorilor în detaliu cum să conducă un business în real estate, apoi le oferă instrumentele necesare în derularea cu succes a afacerii,  suport continuu în marketing, training, business development, tehnologie și juridic - printr-o echipă de oameni specializați pe aceste domenii, ajutați și de parteneri externi.

Industrie: Imobiliare
Mărime: Medie
Localizare: România, cu prezență internațională
Software: HubSpot Marketing Professional, HubSpot Sales Professional

Rezultate obținute

120%

mai multe leaduri calificate

110%

creștere a traficului organic

Parteneriatul cu Andreea Moisa și echipa Beans United a fost cea mai bună alegere pentru dezvoltarea și implementarea strategiei de marketing on-line RE/MAX. Pe parcursul celor aproape 2 ani de colaborare, echipa Beans United dă dovadă de profesionalism, eficiență și promptitudine indiferent de provocările întâmpinate. Acestea sunt motivele pentru care îi recomand oricui dorește să aibă rezulatate cu adevărat notabile.

 


În 2017, RE/MAX era în căutarea unui partener de marketing pe termen lung, care să contribuie la dezvoltarea rețelei de francize imobiliare în Romania prin generarea de leaduri calificate pentru vânzări.

În urma demarării parteneriatului cu Beans United și implementarea HubSpot, RE/MAX a aplicat strategia de inbound marketing și marketing automation propuse de echipa Beans United, cu tactici personalizate pe întreg “buyer’s journey” pentru a atinge obiectivele de creștere a numărului de leaduri și trafic:

  • Audit SEO
  • Planul de generare de leaduri prin: campanii PPC, crearea de landing page-uri și CTA-uri customizate, A/B teste
  • Lead nurturing prin email, cu scopul de a stabili o legătura pe termen lung cu contactele care nu sunt încă pregătite să cumpere
  • Lead scoring, pentru a identifica audiențele calificate care nu au avansat încă în procesul de cumpărare, cu scopul de a le converti în leaduri calificate pentru vânzări
 
 


Campanii de inbound marketing

Pentru atragerea potențialilor antreprenori care să investească în franciza RE/MAX, am conceput diverse campanii de inbound marketing, plecând de la pricipalele nevoi (“pain points”) ale Buyer Personas identificate pentru RE/MAX. După aceea, am creat conținut descărcabil pentru prima etapa din buyer’s journey, cea de Awareness, de tipul unor e-bookuri/ghiduri/whitepapers și am organizat webinarii la care am invitat publicul țintă targetat prin campanii PPC.

Potențialii buyeri au aterizat pe landing page-urile de campanie create în HubSpot și au dat click pe Call-to-Action-urile specifice din pagină pentru a descărca conținutul care răspunde nevoii lor din stadiul de Awareness.

Ulterior, vizitatorii landing page-ului au fost targetați prin ad-uri de tip remarketing cu o ofertă “bottom of the funnel”, axată pe conversie. Leadurile care au descărcat materialul premium au intrat într-un flux de lead nurturing prin workflow-urile specifice HubSpot, primind o serie de emailuri special concepute pentru a le oferi informații care să le ajute să avanseze în pâlnia de vânzări, spre etapa de Conversion/Close.